טרין עגל, שקדי עגל ופיסטוק

על השולחן

מתכונים: ערן ביק | מילים: אולגה טוכשר | צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע

טרין עגל, שקדי עגל ופיסטוק

הסוד של הטרין הזה הוא פיסטוקים חצויים, שנראים כמו אבני חן נוצצות אל מול הטקסטורה האחידה של מרבד הבשר. אם אין לכם כוח לחצות את הפיסטוקים אחד-אחד ,אפשר גם לקצוץ אותם גס מאוד — האפקט עדיין יהיה מרהיב.

חומרים לתבנית טרין או אינגליש קייק (12-14 מנות):

300 גרם שקדי עגל
700 גרם נתח אסאדו עגל טחון דק
1 כף מלח
1 ביצה
3 כפות קמח
50 גרם פיסטוקים קלויים וחצויים או קצוצים גס מאוד

  • מניחים שקדי עגל בסיר גדול ,מכסים לגמרי במים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה .מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה ללא כיסוי עד שהשקדים מתרככים. מסננים ומצננים לטמפ 'החדר.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מסירים את הקרום החיצוני של שקדי העגל וחותכים את השקדים לקוביות בגודל 2 ס"מ. מעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה.
  • מוסיפים לקערה אסאדו עגל טחון ,מלח, ביצה, קמח ופיסטוקים ומערבלים 2 דקות לקבלת מסה אחידה.
  • מרפדים תבנית בניילון נצמד ומשאירים שוליים ארוכים לכיסוי המסה. מעבירים את המסה לתוך התבנית כך שתעלה מעט )כ-1ס"מ) מעל שפת התבנית ועוטפים בניילון מכל הצדדים.
  • מניחים את תבנית הטרין בתוך תבנית גדולה יותר ויוצקים לתבנית הגדולה מים בגובה 2 ס"מ.
  • אופים 40 דקות עד שהבשר אפוי וקפיצי למגע. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים כ-30 דקות.
  • מניחים על הבשר תבנית כבדה או כל משקולת אחרת ומעבירים למקרר למשך הלילה עד שהטרין מתייצב לחלוטין.
  • כ-30 דקות לפני ההגשה: מוציאים את הטרין מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.
  • מומלץ להגיש לצד כוסית רמי מרטן 1738