טרין ברביקיו

על השולחן

מתכונים: ערן ביק | מילים: אולגה טוכשר | צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע

טרין ברביקיו

טרין מבשר חזיר עם טעמי ברביקיו מתקתקים וגם קצת חריפים בזכות מחית הצ'יפוטלה )שאותה אפשר להשיג בכל מעדנייה(. את הטרין הזה לא אופים, אלא רק מרכיבים בתבנית ושולחים למקרר.

חומרים לתבנית אינגליש קייק (12-14 מנות)

200  גרם שומן חזיר חתוך לקוביות בגודל 4 ס"מ
700  גרם נתח כתף חזיר חתוך לקוביות בגודל 4 ס"מ
1  כף מלח
4  שיני שום קלופות
300 גרם (1½צנצנות) מחית צ'יפוטלה (להשיג במעדניות)
4  כפיות סוכר חום כהה
1 כף רוטב וורצ'סטר

  • מבשלים את הבשר: מחממים סיר כבד על להבה גבוהה וממיסים קוביות שומן חזיר. מוסיפים קוביות כתף חזיר ומטגנים כ-4 דקות מכל צד להזהבה.
  • מכסים את הבשר במים, מוסיפים מלח ושום ומביאים לרתיחה. מבשלים שעתיים-שלוש על להבה נמוכה ללא כיסוי עד שהבשר רך ומתפרק בקלות.
  • מוציאים את הבשר מהנוזלים (שומרים את השום בצד) ומצננים לטמפ' החדר.
  • מכינים תערובת ברביקיו ומשלימים את הכנת הטרין: טוחנים מחית צ'יפוטלה עם סוכר, רוטב וורצ'סטר והשום המבושל עם מוט ריסוק ידני למחית אחידה.
  • מפרקים ידנית את הבשר לפיסות דקיקות, מעבירים לקערה ומערבבים עם תערובת הברביקיו.
  • מרפדים תבנית בניילון נצמד ומשאירים שוליים ארוכים לכיסוי המסה. מסדרים את המסה בתבנית כך שתעלה מעט (כ 1- ס"מ) מעל שפת התבנית ועוטפים עם הניילון מכל הצדדים. מניחים מעל תבנית כבדה או כל משקולת אחרת ומעבירים למקרר ל 3 – שעות לפחות עד שהטרין מתייצב.
  • כ-30 דקות לפני ההגשה: מוציאים את הטרין מהמקרר ומעבירים לצלחת הגשה. אוכלים בטמפ' החדר.
  • מומלץ להגיש לצד כוסית רמי מרטן XO