טרין כפרי עם מעטפת בייקון

על השולחן

מתכונים: ערן ביק | מילים: אולגה טוכשר | צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע

טרין כפרי עם מעטפת בייקון

הכי קרוב לקלאסיקה — שילוב של עוף וחזיר עם פיסטוקים ותבלינים. כל התקרובת הזו נעטפת בפרוסות דקיקות של בייקון ונאפית בתנור. בזכות האפייה על בן-מארי הבייקון לא נעשה פריך, אלא מתבשל ונותר רך ונימוח. את התבלינים השלמים אפשר לטחון במטחנה או לכתוש במכתש ועלי.

חומרים לתבנית טרין או אינגליש קייק (12-14 מנות):

600  גרם נתח כתף חזיר טחון
300 גרם שומן חזיר טחון
100 גרם כבד עוף טחון
1  ביצה
3  כפות קמח לבן
1  כף מלח
עלים קצוצים מצרור פטרוזיליה
50 גרם פיסטוקים קלויים וקצוצים
קורט ציפורן טחון
קורט פלפל אנגלי טחון
קורט קינמון טחון
קורט פלפל שחור טחון
קורט זרעי כוסברה טחונים
16  פרוסות בייקון ארוכות

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מערבלים בשר כתף טחון עם שומן חזיר בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים לקערה כבד עוף, ביצה, קמח, מלח, פטרוזיליה, פיסטוקים ותבלינים ולשים 2 דקות עד שמתקבלת מסה אחידה.
  • מרפדים תבנית ברצועות בייקון, כך שיגלשו אל מעבר לשפתי התבנית. מעבירים את המסה לתבנית כך שתעלה מעט (כ-1 ס"מ) מעל שפת התבנית ומכסים בקצוות של הבייקון מכל הצדדים.
  • מניחים את תבנית הטרין בתוך תבנית גדולה יותר ויוצקים לתוך התבנית הגדולה מים בגובה 2 ס"מ.
  • אופים 40 דקות עד שהבשר אפוי וקפיצי למגע. מוציאים את הטרין מהתנור ומצננים כ-30 דקות בטמפ' החדר.
  • מניחים על הבשר נייר אפייה ומעליו תבנית כבדה או כל משקולת אחרת ומעבירים למקרר ל-8 שעות.
  • כ-30  דקות לפני ההגשה: מוציאים את הטרין מהמקרר ומעבירים לצלחת הגשה. אוכלים בטמפ' החדר.
  • מומלץ להגיש לצד כוסית רמי מרטן VSOP