טרין סלמון ושרימפס

על השולחן

מתכונים: ערן ביק | מילים: אולגה טוכשר | צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע

טרין סלמון ושרימפס

הכי רחוק מהטרין הקלאסי — כאן ביק מתבל סלמון טחון במחית קארי, רוטב דגים תאילנדי ועלים טריים של נענע וכוסברה. תוספת של שרימפס קצוצים מעניקה לטרין מרקם נגיס וצ'אנקי יותר.

חומרים לתבנית טרין או אינגליש קייק (12-14 מנות)

200  גרם פילה סלמון נקי טחון
1  כף רוטב דגים
½  כף מלח
70  גרם מחית קארי אדומה
1  ביצה
3  כפות שמנת מתוקה
800  גרם שרימפס נקיים (ללא זנבות וראשים) וקצוצים גס
עלים מ-½ צרור נענע קצוצים גס
1/2 צרור כוסברה קצוצה גס כולל הגבעולים (לא חובה)

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • שמים סלמון, רוטב דגים, מלח, מחית קארי וביצה בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים 2 דקות לקבלת מסה אחידה. מזלפים פנימה בהדרגה שמנת מתוקה וממשיכים לערבל עד שהמסה מגיעה למרקם חלק.
  • מעבירים את המסה לקערה גדולה ומקפלים פנימה שרימפס ועשבי תיבול בעזרת מרית.
  • מרפדים תבנית טרין בניילון נצמד ומשאירים שוליים ארוכים לכיסוי המסה. מעבירים את המסה לתוך התבנית כך שתעלה מעט (כ-1 ס"מ) מעל שפת התבנית ועוטפים היטב מכל הצדדים.
  • מניחים את תבנית הטרין בתוך תבנית גדולה יותר ויוצקים לתבנית הגדולה מים בגובה 2 ס"מ.
  • אופים 30 דקות עד שהטרין אפוי וקפיצי למגע. מוציאים ומצננים כ-30 דקות.
  • מניחים על הטרין תבנית כבדה או כל משקולת אחרת ומעבירים למקרר למשך הלילה עד שהטרין מתייצב לחלוטין.
  • כ-30 דקות לפני ההגשה: מוציאים את הטרין מהמקרר ומעבירים לצלחת הגשה. אוכלים בטמפ' החדר.

לטרין תאילנדי: מחליפים את השמנת המתוקה בחלב קוקוס, מוסיפים חופן בוטנים קצוצים ו-½ צרור בזיליקום תאילנדי. מגישים ליד סלט אטריות שעועית עם הרבה עשבי תיבול, מיץ ליים, סויה ובוטנים קלויים קצוצים.

מומלץ להגיש לצד כוסית רמי מרטן Centaure de Diamant