לימון קונפי

מתכון על הדרך

כל מה שעושה לימון כבוש עושה גם הלימון קונפי מתבלים בו חלקי פנים (לבבות, כבדי עוף וכו') לפני שהם עולים על הגריל, קוצצים ומוסיפים לסלטים מבוססי קטניות. הוא גם משתדך מצוין לממרח שעועית לימה.

חומרים לצנצנת קטנה:

  • 1 לימון חתוך לרבעים עם הקליפה ונקי מגרעינים
    240 מ”ל (1 כוס) שמן זית
  • חוצים רבעי לימון ומניחים בסיר קטן.
  • מכסים בשמן זית ומבשלים שעה על להבה נמוכה עד שהלימון מתרכך לגמרי. מסננים ומצננים.
  • שומרים במקרר מכוסה בשמן זית עד חודש.